Pinksterweekend 2019

Pinksterweekend 2017

Optredens & Workshops Boventoonzang - Healing Voice

vrijdag 7 juni 2019

Concert 'Sacred Sounds' in Millegemkerk (Ranst)

Praktische info

  • vrijdag 7 juni 2019
  • van 20:00 tot 21:30 (deuren: 19:45)
  • bijdrage: €18 voorverkoop en €25 aan de deur
  • betaling:Thuis in Jezelf - BE56 7330 5564 5088
  • locatie: Sint Antoniusstraat (hoek met Groenenbroekstraat), Ranst
  • meebrengen: niets, er zijn stoelen ter plaatse

Een concert zoals je er nog nooit één meemaakte. Zang, boventoonzang en akoestische instrumenten verweven tot één betoverend geheel. Een absolute aanrader !!!


Tijdens deze helende, meditatieve en zeer ontspannende muzikale ervaring zingen Nestor en Michele traditionele gezangen, mantra's en sacrale liederen, maar ook eigen composities.


De instrumentale begeleiding bestaat uit rituele en traditionele akoestische instrumenten, zoals Native American flute, monochord, tampura, kalimba, ocean drum, trommel, mondharp, didgeridoo enz.


Er worden ook verschillende technieken van boventoonzang gebruikt, waaronder de deep voice chant uit Tibet, de traditionele Kargyraa en Koomeï-boventoonzang uit Mongolië en verscheidene technieken uit Noord-Amerika. Boventoonzang is een oude sjamanistische techniek die zijn oorsprong vindt in Centraal-Azië, Tibet en Zuid-Afrika. Met deze techniek kan een zanger zijn stemkleur verrijken. De boventonen klinken als fluittonen die over de basisklank van de stem heen trillen en kunnen bewust gehanteerd worden om melodieën te creëren die recht uit het hart komen. In tegenstelling tot de meeste westerse muziek, die vooral gericht is op harmonie, melodie en ritme, heeft boventoonzang meer te maken met het klanktimbre zelf, met de pure frequenties waaruit de stem is opgebouwd. De muzikale toonladder die bij boventoonzang blootgelegd wordt, is een weerspiegeling van de oorspronkelijke (geometrische en wiskundige) proporties die we overal in de natuur terugvinden. Door boventoonzang maken we dus verbinding met, trillen we als het ware mee met, die ene ‘universele snaar’


Het is een tocht naar de stemmen in de stem, de klanken in de klank.


Welkom op deze reis !
De kerk van Millegem is een welbekende energetische plek. Er komen naar verluidt 7 Leylijnen samen.

Officieel heet de kerk de Onze-Lieve-Vrouw-Ten-Hemel-Opgenomen Kapel.


Millegem is een gehucht in de deelgemeente Ranst, bij Antwerpen.

Het oude grondgebied van het gehucht strekt zich uit over delen van
Boechout (Vremde), en Ranst (Ranst).

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.